15:04
Чим зацікавити дітей на літніх канікулах

Кольорові камінці. Якщо ви відпочиваєте на гальковому пляжі, то можна прихопити з собою акварельні фарби і нехай діти розфарбовують камінчики. А фарбу потім змиє першим дощем.

Пісочні картини. На пляжі можна зробити фотографію свого імені, написаного на піску та прикрашеного морськими елементами, а потім довгими зимовими вечорами дивитися на неї, згадувати про цей день і взагалі про тепло і літо.

«Крейдяне» мистецтво. Можна намалювати які-небудь сюжетні картини, в яких ваші діти стануть героями.

Ігри на асфальті. А в цій грі потрібно стрибати по колам певного кольору. Або по буквах і цифрами, які ви називаєте.

Малюнки за формою. Можна обводити предмети різної форми, а потім їх розмальовувати.

«Тіньові» малюнки. Підкажіть дитині, що можна обвести свою тінь, і на асфальті залишиться її маленький двійник, якого теж можна розфарбувати. Можна обводити тінь з однієї точки, але в різний час дня і дивитися, як вона переміщується. Ще дуже цікаво обводити тіні дерев, паркану, велосипеда і т.п.

Гігантські малюнки. Не обмежуйте дитину при малюванні форматом листка А4. Хай дитина малює велетенські картини на вулиці!

Малюємо валиком. Дайте дитині помалювати за допомогою валика. Цими абстрактними картинами можна оживити будь-який інтер’єр!

На пікнік! Під час прогулянки обов’язково зупиніться на пікнік! Шкода, що у нас не в будь-якому парку в межах міста можна посидіти на траві, але тим не менш, можна влаштувати привал і на лавиці й попити чаю з термоса.

Ночівля у наметі. На дачі можна влаштувати ночівлю у дворі! Повірте, для дитини це буде справжньою подією. Ночівлю в наметі можна влаштувати і вдома, якщо дозволяє місце.

Твістер на траві. Фарбою з балончика зафарбовуються круги по трафарету. Можна спорудити навіть цілу авто- і веломойку !

Водяні бомбочки. Можна просто покидатися або ж зіграти в гру, де гравці поступово відходять один від одного, і виграє та команда або гравець, хто зміг зловити бомбочку з самої далекої відстані.

Гербарій. Покажіть дитині, який різноманітний рослинний світ. Можна вибрати шматочок саду і подивитися скільки різних рослин є на такому невеликому просторі.

Повітряний змій. Попускати повітряних зміїв! Але, якщо немає поблизу відповідного майданчика без проводів та інших перешкод для польоту змія.

Горіхові човники. Човники з шкарлупок від волоських горіхів. Можна їх запускати хоч в озері, хоч в тазику у дворі. Ну і про звичайні паперові кораблики забувати не варто!

Зберігайте враження! Якщо ваша дитина вже вміє писати, то запропонуйте їй зробити літній щоденник, який можна доповнити різними травинками, малюнками або фотографіями. Ще, як варіант, зберегти всі дрібниці (камінчики, черепашки, квіточки, сувеніри) і розкласти їх по пакетиках або просто приклеїти гарячим клеєм на тверді сторіночки саморобного щоденника. Але зберігати спогади можна не тільки на папері, а й в банках :)

Дошка з літніми спогадами. А можна зробити просто колаж з усіх літніх спогадів. Або на дошці з гумками або у формі картини.

 

Переглядів: 137 | Додав: laddyart | Теги: дозвілля, Розваги, малювання, канікули, креатив | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar