01:11
Образотворче мистецтво

Кілька порад батькам, як виплекати юного художника

Місце для занять малюванням. В ідеалі у кожної дитини повинна бути окрема кімната з письмовим столом і знаходитись поруч з полицею з матеріалами для художньої творчості. Якщо такої можливості немає - в силах батьків організувати куточок для дитини у загальній кімнаті з невеликим столиком або ж виділити час для надання обіднього столу в особисте розпорядження юного творця. Не забувати про правильне освітлення і відповідність розмірів меблів зросту дитини.
Матеріали для малювання. Постарайтеся придбати все потрібне якісного виробництва. Це і олівці з натуральної деревини (а не з китайської пластмаси), і фарби, що не викликають алергію - нехай і не такі яскраві, зате анітрохи не шкідливі для дитячого здоров'я.
Альбом. Вибирайте альбом з шорсткою поверхнею, а не з гладкою і блискучою: по такому папері фарба буде стікати і довго сохнути, а дітям дуже і дуже ніколи чекати, коли просохне перший шар. А матова поверхня паперу швидко вбирає вологу, завдяки чому процес творчості безперервний.
Різнофактурний папір. Для дослідницької діяльності та розширення можливостей запропонуйте дітям папір з різною поверхнею. У кожному будинку знайдеться і обгортковий папір, картонні коробки, та інший начебто непотрібний з нашої точки зору матеріал, але надзвичайно важливий для творчого експерименту.
Книжки-розмальовки. Готові контури - не така вже й марна річ! Обводячи силуети і заповнюючи їх кольором, дитяча рука «вправляється» і непомітно для себе запам'ятовує зображення предметів, людини і тварин - будову, пропорції, розташування на аркуші. Дитина ненав'язливо, без спеціальних занять засвоює правила композиції.
Трафарети. Дуже корисні для молодших дошкільників - допомагають повірити у свої сили, адже з повним правом малюнку можна присвоїти своє авторство. Олівець сам веде дитину по правильному шляху, а маленький художник знаходить упевненість в собі і бажання продовжувати цікаву справу, адже він відразу бачить результат.

Переглядів: 259 | Додав: laddyart | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar